Algemeen

De opleiding Maritieme Techniek

Maritieme Techniek aan de Technische Universiteit Delft is de enige wetenschappelijke opleiding op het gebied van de scheepsbouw. Binnen de opleiding wordt aandacht besteed aan het ontwerp, de productie en de constructie van schepen. Naast scheepsbouw is er binnen de opleiding ook ruimte om je te verdiepen in jachtbouw, offshoreconstructies en hydromechanica.

Naast onderwijs op topniveau en uitstekende toekomstperspectieven is er tijdens je studententijd veel ruimte om je te ontplooien en om je voor te bereiden op het werk als scheepsbouwkundig ingenieur. Met een actieve studievereniging, het Scheepsbouwkundig Gezelschap "William Froude", is het mogelijk om op excursie te gaan naar veel verschillende bedrijven in binnen- en buitenland. Daarnaast organiseert Froude ook op het sociale vlak veel activiteiten die Maritieme Techniek tot de gezelligste studie in Delft maken. 

Het startschot voor een voorspoedige carrière in deze mooie industrie vindt plaats in Delft. Als je vragen of opmerkingen hebt over de opleiding, het studentenleven in Delft of over de Scheepsbouw, schroom niet en stuur een e-mail naar te sturen naar onze studievereniging S.G. “William Froude” of kom eens kijken bij de open dagen voor de bacheloropleidingen. En voor gedetailleerde informatie over de opleiding Maritieme Techniek kun je hier terecht.

Froude in het onderwijs

Het Scheepsbouwkundig Gezelschap “William Froude” is onder andere opgericht om haar leden te vertegenwoordigen in het onderwijs. Sinds 1969 bestaat de functie Commissaris Onderwijs (Common) binnen het bestuur van de studievereniging die hier dagelijks druk mee bezig is. Dit laat zien dat onze studievereniging zich na al die jaren nog steeds enorm inzet voor de belangen van haar leden!

De Commissaris onderwijs (Common) houdt zich dagelijks bezig met het onderwijs, zowel in de Bachelor als de Master. De Common vergadert wekelijks met mensen van de faculteit zoals de Opleidings Commissie Maritieme Techniek en de onderwijsgang (O&S). Door de goede contacten binnen de faculteit is de Common een makkelijke schakel tussen de studenten en de TU. Zo kunnen klachten makkelijk afgehandeld worden en kan de Common, namens de studenten, ook haar mening geven over de vernieuwingen en veranderingen die plaatsvinden in het onderwijs.

In de masterfase krijgt de Common bijstand van de mastercommissie, het SMT (Society of Maritime Technology). Deze commissie is opgericht om de belangen van de studenten in de master Maritieme techniek te behartigen. Zij houden zich bezig met activiteiten die gericht zijn op masterstudenten en denken mee in het onderwijs in de masterfase.

Binnen de faculteit bestaat er een (advies)orgaan dat zich bezighoudt met onze opleiding en het onderwijs ervan. Deze commissie is de Opleidings Commissie van Maritieme Techniek. De OC-MT bestaat uit een aantal professoren (of andere vertegenwoordigers van de secties binnen de studie) en een delegatie van 4 studenten, die maandelijks praten over de grote veranderingen op onderwijsgebied. Vind jij het leuk om na te denken of mee te praten over het onderwijs?! Dan is deze commissie misschien iets voor jou.